Wat houdt een HypnoBirthing cursus in?

natuurlijkgeboren.nl algemeen zwangere Samen zwanger lachend op het kleed klein

Jij en je geboortepartner worden een team, leren veel over hoe het er aan toe gaat bij geboortes in Nederland. Jullie leren ontspannen en met zelfhypnose werken. We gaan in op de lichamen van vrouwen en baby's, hoe die ultiem samenwerken om een prettige geboorte te hebben. Je lichaam weet immers van nature hoe de baby er uit moet, eigenlijk hoef je weinig te leren. Wel is het belangrijk te kunnen ontspannen en vertrouwen op je lichaam, dat is belangrijk om te oefenen. Ook is het vaak wenselijk een stukje verwachtingen te 'herprogrammeren'. Veel mensen hebben zulke vreselijke verhalen gehoord en films gezien waarin de bevalling als een soort vreselijk horror verhaal wordt neergezet. Zo hoeft het echt niet te zijn en dat laat ik je zien. We hebben ook hele goede ademhalingstechnieken ontwikkeld die je lichaam optimaal haar werk laten doen.

5x 2,5 uur

Ik geef cursussen in het Nederlands en in het Engels. We komen 5 x bij elkaar en de cursusmomenten duren ongeveer 2,5 tot 3 uur. We hebben pauze's tussendoor en bij de groepscursussen zorg ik voor koffie en thee met wat lekkers.

Je kan het beste beginnen als je tussen de 20 en 32 weken in verwachting bent. Ook als je al verder bent is er meestal nog wel iets mogelijk, neem daarvoor contact met me op. Er hangt altijd een gezellige, informele sfeer van openheid, ontspanning en plezier. Alles wordt natuurlijk vertrouwelijk behandeld. Ik vind kwaliteit en aandacht belangrijk, dus ik houd de groepen klein, met maximaal vijf stellen, meestal minder.

Een privé cursus is natuurlijk helemaal aan te passen aan jullie wensen, waar en wanneer jullie willen.

HypnoBirthing:
~ Als deze dagen of tijden je niet uitkomen, neem dan contact met me op. ~

AMSTERDAM:
 
 
Dinsdag Avond Maart  Cursus:                      Amsterdam Oost (locatie ovb**)

19:30  -   20, 27 Februari, 6, 13, 20 Maart

 

Dinsdag Avond April  Cursus:                        Amsterdam Oost 

19:00   -   27 Maart, 3, 10, 17, 24 April

 

Vrijdag Avond Mei  Cursus:                            Amsterdam (o.v.b.)

19:30  -   18, 25 Mei, 1, 8 en 15 Juni

 

 VOLENDAM/EDAM/PURMEREND:

Zaterdag Ochtend April Cursus:                     Volendam (locatie ovb**)

10:00  -   31 Maart, 7, 14, 21, 28 April 

 
 
 

ENGLISH SPOKEN COURSES:

 
Saturday Morning March 2018 Course:         Amsterdam East
9:30   -   17th of Feb., 3, 10, 17, 24 March
 
 

Kosten:

De kosten zijn meestal te declareren bij je zorgverzekeraar. Zievergoedingen voor meer info.

Groepscursus: 350,- per stel* (Moeder + Geboortepartner).

Inclusief BTW, het HynoBirthing boek van Marie Mongan, CD, syllabus, scripts, MP3's en thee met wat lekkers in de pauzes. Ik houd de groepjes klein, zodat er veel persoonlijke aandacht is en tijd voor ieders vragen.
Het inschrijfgeld is 50,-, dit verzekert jullie van een plekje. De rest van het bedrag graag voor de aanvang van de cursus overmaken. Een betalingsregeling is mogelijk, neem daar over contact met me op.

Het kan zijn dat een cursus geannuleerd wordt wegens te weinig inschrijvingen, er zijn er minimaal drie nodig. In dat geval vinden we samen een alternatieve oplossing.

Privé cursus: 550,- per stel* (Moeder + Geboortepartner).

Ik kom vijf keer bij je thuis om de cursus te geven. Dit bedrag is inclusief BTW, het HynoBirthing boek van Marie Mongan, CD, syllabus, scripts en MP3's. Hierbij heb je natuurlijk invloed op de cursusdata. Ook hiervoor is in overleg een betalingsregeling mogelijk. 

Bij privé cursuslocaties verder dan 5 km bereken ik reiskosten, 0,19 ct per km en eventuele parkeerkosten.

HypnoBirthing Cursus Aanvraagformulier

Meld je aan voor een cursus. Bij vragen kan je ook bellen (06 24 763 444), mailen naar: Tess@NatuurlijkGeboren.nl 

 

*Als je als moeder alleen de cursus wil volgen kan dat natuurlijk. Er is geen korting mogelijk op de kosten van de cursus, als we extra zouden vragen voor een geboortepartner om mee te mogen, zouden ze niet komen, terwijl we dit juist willen stimuleren. 
Mocht je een geboortepartner willen maar er zelf geen hebben kan ik je mogelijk helpen aan een professionele geboortebegeleider (doula) tegen een flinke korting. Neem hiervoor contact met me op.

** Locatie onder voorbehoud. Er zijn cursussen mogelijk door heel Amsterdam. Ik heb verschillende locaties tot mijn beschikking. Ik stel een locatie voor, maar als iedereen bijvoorbeeld uit een ander stadsdeel komt, wijzig ik liever de locatie dan dat iedereen lang onderweg is. Dit stem ik regelmatig op de groepen af.